معاون گمرک ایران گفت: هیچ مشکلی در ترخیص داروهای وارداتی از گمرکهای کشور وجود ندارد.
وی افزود: گمرک حتی داروها را براساس تعهدات اسنادی وزارت بهداشت نیز در سریعترین زمان ممکن ترخیص میکند. اگر عدهای مدعی رسوب دارو در گمرکها هستند مستندات خود را اعلام کنند تا ما بررسی کنیم.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که رییس انجمن سرطان ایران با اشاره به رسوب حجم بالایی از داروها در گمرکهای کشور گفته که کمبود دارویی که امروز در برخی از حوزههای پزشکی در کشور شاهد آن هستیم با تسهیل در ترخیص داروهای موجود در گمرکها برطرف خواهد شد.
به گفته عبدالله فضلعلیزاده هماکنون ترخیص میزان قابل توجهی دارو و تجهیزات پزشکی در گمرک منتظر اعمال نظر مسئولان در زمینه نرخ ارز دارو است و مسئولان باید در این رابطه تعجیل کنند تا بیش از این شاهد فشار ناشی از کمبود دارویی نباشیم.
بانک مرکزی اعلام کرده است که از ابتدای سال جاری تا 16 اردیبهشت ماه 157 میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داده است.
دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت اول واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت میکردند. بانک مرکزی در 11 ماهه سال 1391 مبلغ 3.1 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داد. بانک مرکزی در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری با صدور بخشنامهای ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادلهای وارد خواهد شد.
در همین حال طبق اظهارنظر فعالان صنعت و بازار دارو قیمت انواع دارو در بازار به شدت افزایش یافته است. همچنین برخی گزارشها حاکی از آن است که برخی داروخانههای فرصت طلب اقدام به احتکار داروهای ضروری و موردنیاز مردم کردهاند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 13,ژانویه,2025